Feriebolig i Toscana

Mange vil tænke på Toscana som regionen i Italien, der byder på lange cypres-alléer, bølgende, grønne marker, vidtstrakte vinmarker og olivenlunde. Videre vil man ofte få et billede af klassiske og majestætiske bygningsværker, snævre gader med brosten og imponerende pladser.

Og intet af dette er forkert. For det er netop i og omkring Firenze, Siena, Lucca og Pisa, man finder alle disse forskelligheder, der langt hen ad vejen har dannet skole for hele den europæiske kulturhistorie. At Toscana i dag er langt fra vores levemåde i Skandinavien er en anden sag. Men det bliver et besøg ikke mindre eksotisk af.

Duomo, Firenze set fra Piazzale Michelangelo

Ponte Vecchio, Firenze

Suomo, Siena

Piazza Anfiteatro, Lucca

 

Ud over de kendte, større byer, er der i Toscana et utal af mindre byer, der også har sine historier. Det kunne for eksempel være San Gimignano - tårnenes by, der er en af Europas mest velbevarede middelalderbyer. En anden interessant by ligger i bjergene ved Firenze, nemlig Vinci, der er fødeby for den verdensberømte Leonardo. I den sydlige del af Toscana finder man nogle af de helt store vinbyer, nemlig Montepulciano og Montalcino, men også en større del af det centrale Toscana, Chianti, er kendt for både sin pittoreskhed og for sin omfattende produktion af Chianti Classico-vine.

Lækkert poolområde til resort v. Firenze, Toscana

Rustik feriebolig: Il Palagio, Panzana in Chianti

Stor, privat villa v. Buonconvento, Val d'Orcia

Borgo di Pietrafitta, Castellina in Chianti

I Toscana finder man masser af forskellige former for ferieboliger. En feriebolig i Toscana kunne for eksempel være på en agriturismo – altså typisk et landsted, der har en form for landbrugsrelateret produktion. I de fleste tilfælde er det en vingård. Det kan dog også være produktion af olivenolie.

Toscana har også en meget anerkendt kyststrækning ud til Middelhavet. Her finder man forskellige former for boligtyper. De fleste ligger trukket lidt ind i landet, for eksempel i det meget populære vindistrikt Bolgheri, mens andre er beliggende således, at man får sand mellem tæerne. Det vil dog også være muligt at finde en privat villa eller et bed & breakfast, hvorfra der er meget let adgang til havet.

Relais Le Fornacelle, Bolgheri

Villa Borgeri, vingård ved Bolgheri

Resort Roccamare, Luksusboliger v. Middelhavet

Privat villa v. Viariggio og Lido di Camaiore

Mon dog ikke de fleste tænker på Toscana som regionen, hvor man bor tæt på de gamle, små og hyggelige byer. Det er også der, de fleste ferieboliger findes og der, mange henter deres forståelse af en klassisk feriebolig i Toscana. Uanset om det er med udgangspunkt i en vingård i Chianti, et resort eller en privat villa. Toscana har noget for alle – og Toscana er på én eller anden måde noget for alle.

Toscana er beliggende meget centralt i Italien og grænser op til regionerne Ligurien, Emilia Romagna, Umbrien og Marche og Lazio med Italiens hovedstad Rom.

Selected Villas

En del af You Go ApS

CVR-nr 33247133