Agriturismo i Toscana

Traditionelt er en agriturismo en kombination af et landbrug og en turistbolig. I praksis er en moderne agriturismo dog langt mere bekvem end det umiddelbart kunne lyde. Der er oftest tale om moderne ferieboliger med veludstyrede køkkener, behagelige senge, en lækker swimming pool, solstole, smuk udsigt og i visse tilfælde en lokal restaurant. En agriturismo er i langt de fleste tilfælde det man også betegner som en olivengård eller en vingård.

At være på ferie på en agriturismo i Toscana lyder nøjagtigt lige så idyllisk som det i virkeligheden er. Her møder man vinbonden, der oftest bor på stedet og passer sit job i vinmarken og i vinkælderen. Ud over det, vil man ofte møde vinbonden hen under aften, når han fylder pizzaovnen med knastørt oliventræ og gør klar til, at gæsterne kan tilberede deres aftensmad på grill.

Villa Borgeri, Bolgheri, Middelhavet

Borgo Tollena, San Gimignano - tårnenes by

Il Palagio, Panzano. Lækre Chianti Classico-vine

Sant' Antonio, Montepulciano

Det er svært at forestille sig et ophold på en vingård i Toscana uden at være en tur i vinkælderen. Her bliver man i langt de fleste tilfælde kun positivt overrasket, for selv om der på vingården ikke nødvendigvis produceres vine man kender fra hjemlige supermarkeders og vinbutikkers hylder, så er det vine, man bruger lokalt – og i mange tilfælde eksporterer til andre lande end de skandinaviske.

Fattoria di Corsignano, vingård i Chianti

Castello di Tornano, Gaiole in Chianti

Agiturismo Querceto di Castellina, Chianti

Castello del Trebbio, Chianti Rufina

Men en feriebolig i Toscana kan også være andet end en uge på en agriturismo. Det kunne være et ophold på et (forhenværende) kloster, en genopbygget landsby,et restaureret og moderniseret middelalderslot, en selvstændig del af en herregård, en ferielejlighed i Siena, Lucca eller Firenze, eller en prægtig, privat villa beliggende afsondret, idyllisk og romantisk.

Borgo Giusto, Lucca - genopbygget landsby

Fattoria Mansi Bernardini, Lucca - olivenproducent

Castello di Bibbione - Middelalderslot v. Firenze

Afsondret villa syd for Siena med eksklusivt vue

 

 

Selected Villas

En del af You Go ApS

CVR-nr 33247133