Lucca: historie og mode – opera og rock’n’roll

Lucca er et meget stort tilløbsstykke. Der er altid masser af mennesker at finde i byen, og det er der ikke noget at sige til, for Lucca har sider, der tiltaler de fleste. Her er masser af mode og historie, her er kultur, moderne caféliv, sublime restauranter og listige vinbarer.

Og ud over den årlige operafestival, er det nok Lucca Summer Festival, der lokker tusindvis af gæster til byen om aftenen.

Lucca er en historisk kompleks by. I det hele taget, er Lucca i sig selv temmelig kompleks, for inden for murene åbner sig myriader af gader der alle krydser hinanden og danner et komplekst net af veje. Det er ret let at fare vild i Lucca – også selv om selve bykernen er temmelig lille. Især vil man som bilist møde temmelig store udfordringer, hvis man ikke er meget kendt i byen. Derfor ser man faktisk heller ikke ret mange biler i Lucca. Faktisk er der inden for murene store områder, hvor bilkørsel er forbudt. Og arme den, der bare stikker snuden af bilen ind på en sådan gade for at vende om; der er kameraer overalt – og de blitser lystigt løs.

Luksus lejlighed i centrum af Lucca

Luccas bedste bed & breakfast - præcis i centrum

Moderne og komfortable lejligheder i Lucca centrum

Til gengæld er Lucca en cykel-by. Der cykles på livet løs indenfor, udenfor  - ja endog på murene, der danner en fem kilometer lang og bred ramme rundt om det historiske centrum. I Lucca og området rundt om, vil man – ud over de almindelige cykler, der bruges som daglig transportmiddel, også møde masser af farvestrålende cykler – og ditto cykelryttere – idet bakkerne og bjergene ved Lucca appellerer til motions- og træningsbrug. Det er vel heller ikke ukendt, at Lucca og området heromkring gennem tiderne har været base for adskillige store og små danske cykelryttere.
 
Lige så vel som Lucca er fyldt med kulturhungrende sommergæster, er Luccas egen befolkning præget af byens stil og velstand. Man vil møde den lokale befolkning iført allernyeste mode og med en afslappet og tilbagelænet tilfredshed med livet. Man vil i Lucca finde masser af butikker, der sælger mode- og mærkevarer, ligesom der – måske som en kontrast til dette – findes små listige, arbejdende værksteder med brugskunst. Der er der i Lucca et stort opbud af smykkeforretninger. Endelig er der fra centrum ikke længere end en lille cykeltur til en rustik villa ved Lucca.
 

Mindre villa, 6 pers., Lucca

Pool m. udsigt til Lucca

Liv og glade dage i Lucca

Pizzaovn i fuld anvendelse, Lucca

 
Der er mange ting, den enkelte lucchener kan være stolt af. Den helt store kulturelle arv stammer fra Puccini; den store opera-komponist, der fødtes, opvoksede og komponerede i Lucca. Det er dog ikke kun opera, der kendetegner det moderne Lucca. Hvert år afholdes der i juli måned en sommerfestival i midtbyen. Det er stor nationale og internationale artister, der giver koncert midt i byen. Gennem tiderne har Lucca Summer Festival tiltrukket masser af store navne som Elton John, Mark Knopfler, Bob Dylan, the Eagles, Lenny Kravitz og Robbie Williams blot for at nævne nogle få.
 
Selv om selve bykernen i Lucca er forholdsvis lille, er det ikke en by, man bliver færdig med. Der er altid nye og spændende oplevelser i vente, når man besøger Lucca, lige som der altid er steder, man gerne vil tilbage til endnu en gang.
 

Selected Villas

En del af You Go ApS

CVR-nr 33247133