Slagteren i Panzano – og andre smagsoplevelser

Det kan måske virke en smule fjollet – eller overdrevet – at en middelalderby i Chianti, der i sig selv er rigeligt berømt for sin produktion af Chianti Classico-vine, skulle være berømt på grund af en slagter. Ikke desto mindre er det rigtigt.

Slagteren i Panzano er skam ikke en hvilken som helst herre. Dario Cecchini er fuldblods-slagter udi  ottende generation. At være i Panzano – eller bare i nærheden heraf, uden at besøge Slagteren i Panzano, må vel betragtes som at være i Firenze uden at se Duomo. Lad i øvrig dette være den eneste her skrevne sammenligning mellem Dario Cecchini og den enorme kuppel på Duomo i Firenze.

Dario Cecchini fortæller med hele kroppen

Slagteren fra Panzano griller og fortæller

En lille hygge-bøf når sulten ikke er slem

At grille er en alvorlig sag


At opleve Dario Ceccini i sin slagterbutik, Antica Marcelleria Cecchini, er som at være med i et skuespil. Vel at mærke et meget velsmagende ét af slagsen. Dario Cecchini har naturligvis en masse stamkunder, med hvem  verdenssituationen – højlydt – bliver vendt. Med ikke kun de faste kunder bliver draget ind i snakken. Man vil blive hørt og konfronteret med sine synspunkter, man vil blive belært om mad-etik og man vil i høj grad blive undervist i, hvordan netop dette stykke kød skal behandles – og i selskab med hvilken grøntsag og hvilken vin.

Il Palagio, økologisk vingård og lækker agriturismo

Bekvemt ferieophold i Panzano in Chianti

Rustik og autentisk agriturismo

Lækker, rustik og bekvem feriebolig i Toscana

I Panzano vil man da også særdeles let kunne finde den rigtige vin. Her – midt i Chianti Classico – finder man den ene producent bedre end den næste. Af høj kvalitet kan nævnes Il Palagio, der drives af et ungt ægtepar, Monia Piccini og Marco Chellini, der på fornemste vis fører familievingården Il Palagio videre. Ud over at producere Chianti Classico vine, driver Il Palagio en meget elegant agriturismo i Panzano, med lejligheder i varierende størrelse, private og fælles haver samt en stor, lækker pool og et dejligt grill-område.
 
Ikke mange kilometer fra Panzano in Chianti ligger Greve in Chinati, der faktisk er et endnu større tilløbsstykke. Byer er især kendt som en af de få middelalderbyer, der ikke er bygget på toppen af en høj. Byens torv, Piazza Matteotti, er beliggende midt i byen ud for de søjlegange, der løber hele vejen rundt. Under søjlegangene finder man et væld af restauranter og caféer samt butikker med billed- og brugskunst, blomster og vine fra Chianti Classico. Også Greve in Chianti har en berømt slagterbutik: Antica Marcelleria Falorni, hvorfra man passende kan handle, hvis man bor i en af de nedenstående ferieboliger i Greve in Chianti.
 

Den gamle pastafabrik i Greve in Chianti

Castello di Montegonzi v. Greve in Chianti

Privat villa, 10 pers., Greve in Chianti

Privat villa, 6 pers., Greve in Chianti

 

Selected Villas

En del af You Go ApS

CVR-nr 33247133