- +45 2032 0313
- [email protected]
- You Go ApS, DK-7100 Vejle
- +45 2032 0313
- [email protected]
- You Go ApS, DK-7100 Vejle
Af Carsten Kolster, Nice Little Penguins
Som familiefar til tre sultne unger i alderen 8-15 år skal der tit noget enkelt, forholdsvis hurtigt og ikke mindst velsmagende børnemad på bordet. Her kommer lasagnen ind i billedet som en ret, alle kan lide. I det hele taget er italiensk mad noget, vi spiser en del af i familien, og når jeg er ude at spille med Nice Little Penguins, bliver vi da heller ikke fornærmede,
hvis vi bliver budt på et godt italiensk måltid.
4 pers. Tilberedning ca. 60 min.
Kødsovs:
1 løg, 450 g. hakket oksekød, ½ l. grøntsagsbouillon,
1 dl. olie, ½ glas tomatsovs (evt. Dolmio), 2 små dåser tomat-
koncentrat, salt, peber, basilikum, oregano, tørret rosmarin,
evt. timian, (eller ca. 2 spsk. Herbes de Provence)
Pasta:
1 pk. lasagneplader
Bechamelsovs:
50 g. smør, ¾ dl. mel, 4,5 dl. mælk,
revet muskatnød, salt, peber
Topping:
50 g. revet parmesan, 100 g. revet ost (f.eks revet Gouda)
Forvarm ovn til 225 g. celcius.
Lasagneplader udblødes i koldt vand.
1 finthakket løg svitses i 1 dl. olie, hvorefter kødet tilsættes og brunes.
Grøntsagsboullion tilsættes sammen med tomatsovsen og –koncentrat.
Smages til med salt, peber, basilikum, oregano, rosmarin/timian/Herbes de Provence.
Til bechamelsovsen smeltes smør, hvorefter mel tilsættes og piskes grundigt.
Mælken hældes i under grundig omrøring, og smages til med muskatnød, salt og peber.
Så lægges lagvis i et smurt fad: plader, kødsovs, plader, kødsovs og plader
Til sidst hældes bechamelsovsen over og osten drysses ovenpå.
Lasagnen sættes i ovnen og bager i 30 min.
Buon appetito
Som familiefar til tre sultne unger i alderen 8-15 år skal der tit noget enkelt, forholdsvis hurtigt og ikke mindst velsmagende børnemad på bordet. Her kommer lasagnen ind i billedet som en ret, alle kan lide.
I det hele taget er italiensk mad noget, vi spiser en del af i familien, og når jeg er ude at spille med Nice Little Penguins, bliver vi da heller ikke fornærmede, hvis vi bliver budt på et godt italiensk måltid.
Både hjemme og ude er vinen selvfølgelig også en vigtig del af måltidet, og personligt er italiensk vin min foretrukne vin til stort set alle lejligheder.
Brunello, Amarone, Chianti….. alle slags italiensk vin kan bruges til lasagnen efter min mening, og så kan børnene få lov at hygge sig med et enkelt glas sodavand, hvis bølgerne går højt.
Carsten Kolster
Trommeslager, Nice Little Penguins.